Wie is Wie

Annemieke de Leeuw / directeur
Juf Daniëlle van den Berg
Mijn naam is Daniëlle van den Berg. Ik ben sinds augustus 1993 werkzaam in het onderwijs en op De Zwaluw. Gedurende de jaren ben ik werkzaam geweest in de groepen 1 t/m 7. Ik ben begonnen als fulltime groepsleerkracht, maar werk inmiddels al weer jaren parttime. Samen met juf Marianne werk ik in dit schooljaar in groep 6. Een leuke en dynamische groep. Een schooldag is dan ook nooit hetzelfde en dat maakt het werken met kinderen nu juist zo leuk. Het bieden van structuur en duidelijkheid aan een groep vind ik erg belangrijk. Als een kind zich veilig en fijn voelt in de klas, laat een kind pas zien wat hij of zij kan.
Juf Loes Louwsma
Mijn naam is Loes Louwsma. Ik werk op de Zwaluw sinds 1990. In het begin als invalster en later als vaste groepsleerkracht. Ik heb met veel plezier in groep 1 t/m 8 gewerkt. Dit schooljaar werk ik op  woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1/2A. In de klas vind ik het belangrijk, dat elk kind zich optimaal ontwikkelt en er zich prettig voelt. Het is fijn, als een kind met plezier naar school gaat. Ik zie het als uitdaging om ieder kind zo goed mogelijk te begeleiden en maak daarbij gebruik van mijn jarenlange ervaring en kennis.
Juf Ellen
Leerkracht groep 1/2 en intern begeleider onderbouw
Mijn naam is Ellen Figee. Zeven jaar geleden ben ik op De Zwaluw komen werken als groepsleerkracht in groep 5. De jaren erna heb ik ook ervaring opgedaan in de groepen 1, 2 en 3. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan! Het aankomende schooljaar sta ik voor groep 1/2B op maandag en dinsdag. Ik geniet van het enthousiasme van kleuters! Spelenderwijs de leerlingen dingen laten leren en ontdekken vind ik erg leuk. Op woensdag ben ik intern begeleider voor de onderbouw. Ik heb een afgeronde masteropleiding Orthopedagogiek. Deze studie sluit goed aan bij mijn werkzaamheden op De Zwaluw. De kennis die ik op de universiteit verkregen heb, kan ik gelijk in de praktijk toepassen. Het zorgt ervoor, dat ik de kinderen optimaal kan begeleiden. Ik vind het belangrijk, dat kinderen zich veilig en geborgen voelen. Kinderen moeten je kunnen vertrouwen. Een vertrouwensband opbouwen is essentieel voor goede begeleiding. Ook vind ik het belangrijk om te kijken naar wat kinderen al wel kunnen in plaats van te kijken naar wat kinderen (nog) niet kunnen. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Door hier bij aan te sluiten zal het zelfvertrouwen en de motivatie van het kind vergroot worden.
Juf Nelly
Mijn Naam is Nelly Volkers. Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1/2B. Met heel veel plezier werk ik met jonge kinderen. Mijn hart ligt echt bij de kleuters. Ik vind het fijn ze te mogen begeleiden in hun ontwikkeling, te kijken wat kinderen nodig hebben en het onderwijs daarop aan te passen. Ik kan genieten van hun spontaniteit, hun inbreng en de groei, die ze de eerste jaren op school doormaken. Bovendien kan ik er goed mijn creativiteit in kwijt. Ik werk sinds 1994 op de Zwaluw en heb het er erg naar mijn zin. Het team, de ouders en de kinderen staan open voor elkaar. Wij werken met z’n allen samen.
Juf Geertje
Mijn naam is Geertje Groenendijk-van Duijn. Ik werk al sinds januari 2000 met veel plezier op de Zwaluw. Na een paar jaar bovenbouw stond ik vijf jaar als leerkracht voor onze instroomgroep (0/1 A). Dit schooljaar sta ik voor groep 3.  Elke dag is weer anders in onze groep, en ik kan ervan genieten, als de leerlingen met plezier naar school komen. Ik vind het belangrijk om een gemoedelijke sfeer in de groep te creëren, waarin de kinderen zich thuis voelen. De start op de basisschool kan namelijk een spannende gebeurtenis zijn.
Juf Herma
Mijn naam is Herma Rörsch en ben werkzaam op De Zwaluw sinds augustus 2004, de laatste jaren in groep 4. Voor de kinderen is de overgang van groep 3 naar groep 4 altijd wennen. In groep 3 is het veilig met Veilig Leren Lezen, in groep 4 moeten ze wennen aan de taal- en spellingmethodes van ‘de grote kinderen’. We besteden heel veel tijd aan lezen, spelling, rekenen en schrijven. Verder wordt er veel gezongen, zowel geestelijk lied (‘Jezusliedjes’) als met Zangexpress. Met de laatste methode kunnen de kinderen ook thuis oefenen; ze hebben de inlognaam en -code meegekregen.
Om een beetje te compenseren voor al het harde werken in groep 4, is er ook tijd voor grapjes en gekkigheid. Zo wordt er vier keer per jaar de Gouden Bezem uitgereikt voor de beste klassendienst van die periode. Ook proberen wij elke dinsdag ongezien langs de conciërges te komen naar de gym. Kortom: hard werken, maar ook gezellig!
Juf Mariette
Mijn naam is Mariette Bloemer en ik werk sinds 1997 voor de PCSL.  Ik ben begonnen als onderwijsassistente op Het Kompas en later door verhuisd naar Roomburg/Joppensz. Daar heb ik in de loop der jaren in de groepen 1, 2, 4, 5, 6 en 7 als juf gewerkt.
Ik woon samen met mijn man op een klipperaak in Leiden. Het is erg handig als je voor je vakanties geen koffers hoeft te pakken, omdat je toch met je hele huis op stap gaat ! Verder speel ik vaak dwarsfluit, heb ik twee konijnen  en lees ik graag en veel.
Het werken in het onderwijs blijft altijd boeien. Elk schooljaar is anders en in elke groep probeer je in te spelen op de behoeften van die kinderen in die klas. Elkaar vertrouwen,  zelfstandig kunnen werken, en het opwekken en gebruiken van de nieuwsgierigheid van elk kind vind ik daarbij heel belangrijk.
Juf Wendy
Mijn naam is Wendy Krapels en werk sinds 2016 op De Zwaluw in groep 5. Ik werk parttime op maandag en dinsdag met als duo-collega Fennemiek Dijkstra. Voorgaande jaren ben ik werkzaam geweest in de groepen 4 t/m 7 op De Leidse Houtschool. Voor mij staat altijd voorop dat kinderen met plezier naar school gaan, dat zij zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Iedere dag geniet ik weer van de nieuwsgierigheid, creativiteit en onbevangenheid van de kinderen op school.
  Meester Dave Ravensbergen
Mijn naam is Dave Ravensbergen. In 2018 ben ik begonnen bij groep 5 van basisschool de Zwaluw. Deze basisschool is voor mij geen onbekende aangezien ik hier zelf als kind op heb gezeten. Daarnaast ben ik tijdens mijn opleiding tot leerkracht altijd verbonden gebleven met deze school. Na het afronden van de pabo eind 2018 mocht ik aan de slag als gymleraar en als meester voor de klas. Ik vind het onderwijs geweldig omdat iedere dag weer anders is. Daarnaast zorgen de kinderen er in vele gevallen voor dat ik met een lach voor de klas mag staan! Één van mijn grootste hobby’s naast de voetbal is vissen. Ik probeer deze hobby’s ook mee te nemen in mijn dagen als leerkracht. Zo is er in mijn klas veel ruimte en tijd om te bewegen. Simpelweg omdat het belangrijk is dat kinderen voldoende bewegen maar daarnaast ook omdat dit kan helpen zodat kinderen na het bewegen met meer concentratie aan de slag kunnen. Naast het bewegen vind ik de natuur ook erg belangrijk. Kinderen moeten weten wat er zich in de natuur allemaal bevindt en hoe wij hier op een verantwoorde manier mee om kunnen gaan. Om hier achter te komen brengen wij een stukje natuur mee de klas in door bijvoorbeeld kikkervisjes groot te laten worden, bruine bonen te laten ontkiemen en het verzorgen van een aquarium.
Juf Marianne

Ik ben Marianne en woon sinds mijn studententijd in Leiden. Sinds mijn eindstage in 2015 ben ik bij de Zwaluw gebleven. Dit jaar werk ik samen met Danielle vd Berg in groep 6. Ik houd ervan om samen met de kinderen met muziek bezig te zijn en geef soms ook muziek in andere groepen. In de klas mogen de kinderen van mij nooit zeggen: “juf ik kan het niet”! “Je kan het NOG niet”, zeg ik dan. Het is niet altijd makkelijk, maar als je blijft proberen dan lukt het vaak toch.

  Juf Sandra
Mijn naam is Sandra Koren. Ik werk sinds augustus 2000 op De Zwaluw. Ik heb gewerkt in de groepen 6, 7 en 8. Onderwijs is voor mij elke dag een nieuw avontuur. Elke dag is anders en een uitdaging.
Ik vind het belangrijk, dat er in een klas rust en structuur is, zodat elk kind kan laten zien wat hij/zij kan. Juist de kleine activiteiten (bijv. de gekke hoedendag), die wij op school doen, maken het nog leuker en net even anders.
Juf Daphne
Mijn naam is Daphne Nijhuis. In 2009 heb ik kennisgemaakt met De Zwaluw als stagiaire. Ik heb meerdere stages hier gelopen en ben daarna als invalkracht aan de slag gegaan. Vorig jaar maart ben ik als leerkracht van groep 3 naast Geertje aan de slag gegaan.
Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en zich veilig voelen in de groep. Naast hard werken is het ook belangrijk leuke groepsactiviteiten te doen, om de chemie binnen de groep te versterken.
Ik vind het heel erg leuk om groep 8 te doen, omdat het een bijzonder jaar is op de basisschool. De kinderen sluiten samen een periode af en gaan een nieuwe stap zetten. Als leerkracht van groep 8 is het mijn taak om daar een mooi en bijzonder jaar van te maken en de kinderen vol zelfvertrouwen de nieuwe stap te laten zetten.
Juf Marti / Intern begeleider
Ik ben Marti Jonkbloed-Stapper en werk sinds 1985 met veel plezier in het onderwijs. Vanaf 1998 ben ik werkzaam op basisschool de Zwaluw. Van 2000 tot en met 2006 ben ik intern begeleider geweest in de bovenbouw. Na een korte onderbreking ben ik begonnen met invallen in alle groepen en heb ik leerlingen met een rugzak begeleid. Met ingang van 1 februari 2015 ben ik opnieuw met veel enthousiasme intern begeleider geworden. Ik vind het belangrijk dat ieder kind goed tot zijn recht komt op zijn eigen niveau en met eigen talenten. Ik zie uit naar een goede samenwerking met u als ouder en ons fijne team.
Conciërge Jan-Willem
Mijn naam is Jan-Willem de Jong. Ik werk al acht jaar als conciërge op De Zwaluw. De diversiteit in werkzaamheden vind ik prettig en lekker afwisselend. Mijn hobby is koken. Regelmatig zet ik het team een goed gevuld soepje voor. Het contact met de kinderen is altijd leuk en ik ben de vraagbaak voor de kinderen, ouders en bezoekers van De Zwaluw.
Conciërge Rita de Meij
Mijn naam is Rita de Meij. Een extra paar handen op een drukke basisschool is altijd fijn. Samen met Jan-Willem ben ik conciërge op De Zwaluw. Ik vind het heerlijk om iedere dag die blije kindergezichtjes om me heen te zien. Er wordt regelmatig een beroep op me gedaan om even te assisteren in een van de kleutergroepen. Verder ben ik de hele dag bezig met allerlei klussen in de school. Ik ben creatief en gelukkig kan ik me daar op De Zwaluw fijn in uitleven. Als er speciale activiteiten zijn, zoals Valentijnsdag, de Kinderboekenweek of een Sing Along, dan help ik mee met het versieren van de aula en het podium. Ik heb thuis twee katten, die me aardig bezig weten te houden.

 

Reacties gesloten.