Home Onze school TOS; Thuis op straat

TOS; Thuis op straat

TOS (Stichting Thuis op Straat) zorgt voor leefbaarheid en een sociaal klimaat op straat, in de wijk en op het schoolplein.

De medewerker van TOS werkt voor iedere school in de wijk op een vaste dag. Op donderdag is hij op De Zwaluw aanwezig. Op school organiseert hij sport- en spelactiviteiten tijdens de kleine pauze en de overblijfpauze. Verder ondersteunt hij tijdens de gymlessen op donderdag de leerkracht en geeft hij clinics, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de sporttoernooien. De medewerker organiseert daarnaast naschoolse activiteiten waarvoor kinderen zich op kunnen geven bij hun meester of juf. Als laatste organiseert hij in de vakanties extra (sport)activiteiten in de wijk.

Het doel van Stichting Thuis op Straat is om kinderen een actieve leefstijl te laten ontwikkelen. TOS gaat ervan uit dat het van groot belang is kinderen vanaf jonge leeftijd te motiveren om meer te bewegen. De belangrijkste reden hiervoor is dat meer bewegen een positieve invloed heeft op de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling en de gezondheid van het kind.