Home Onze school Uw kind aanmelden

Uw kind aanmelden

Het kiezen van de juiste basisschool voor uw kind is een belangrijke stap in de ontwikkeling van uw kind. Een stap waarna er nog vele zullen volgen.

Wanneer u een keuze wilt maken voor een fijne en goede school voor uw kind, is het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van de school en het onderwijs dat aangeboden wordt. Een goed beeld van de school krijgt u wanneer u bij ons sfeer komt proeven. Via een persoonlijk gesprek willen wij aan de geïnteresseerde ouders graag de school laten zien. Een afspraak voor dit gesprek en rondleiding kunt u maken met de directeur van de school via directeur@dezwaluwleiden.nl of 071-5722675.

Uw kind kan vanaf het 3e jaar aangemeld worden op De Zwaluw. Wanneer u uw kind eerder aanmeld, wordt de aanmelding een voorlopige aanmelding. De aanmelding wordt definitief wanneer uw kind het 3e jaar heeft bereikt. Hierover ontvangt u dan een brief van ons.

Bij interesse in onze school kunt u het aanmeldformulier bij ons op school ophalen.

Aanmelden jongere broertjes en zusjes

Jongere broertjes en zusjes hebben voorrang en worden altijd geplaatst mits ze zijn aangemeld. Het is fijn wanneer jongere broertjes en zusjes op tijd worden aangemeld, zodat de school tijdig weet hoeveel plekken we nog vrij hebben voor nieuwe gezinnen.

U kunt hiervoor een aanmeldingsformulier afhalen bij de directeur.

Start op De Zwaluw

• Ongeveer 1 tot 2 maanden voordat uw kind 4 jaar wordt, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Voor iedere vakantie is er een kennismakingsmoment voor de nieuwe leerling en hun ouders. Dan worden er ook afspraken gemaakt voor de wen-momenten;
  • Alle praktische informatie krijgen de ouders op papier tijdens het kennismakingsmoment;
  • De eerste schooldag van uw kind is de eerste schooldag na zijn/ haar vierde verjaardag;
  • Kinderen die in juni 4 worden starten nog voor de zomervakantie. Kinderen die in juli 4 jaar worden, starten na de zomervakantie. Deze kinderen komen twee momenten voor de zomervakantie wennen;
  • Op onze website staat de jaarkalender met hierop alle vrije dagen vermeld.

Tussentijdse aanmelding

Heeft u interesse in onze school en uw kind is ouder dan 4 jaar, neemt u dan telefonisch contact op met de directeur, 071-5722675.

Er wordt dan gekeken of er nog ruimte is binnen de jaargroepen. Bij tussentijdse instroom van leerlingen in de groepen 2 t/m 8 wordt contact opgenomen met de vorige school om de vorderingen te bespreken en te bepalen in welke groep het kind op zijn/haar plaats is.